Verkeersregelaars

Traffic People levert ook verkeersregelaars. Zij worden nu nog voornamelijk ingezet bij evenementen. Daar komt echter verandering in omdat Traffic People ook verkeersregelaars met landelijke aanstelling levert.

Zij worden voornamelijk ingezet bij:
– calamiteiten
– wegwerkzaamheden
– storing verkeersregelinstallatie’s
– ontregelde verkeer situatie’s bij evenementen
– tijdens (wegen)bouw werkzaamheden

Onze verkeersregelaars leiden wij intern op. Traffic People verkeersregelaars zijn herkenbaar d.m.v. de vereiste kleding en daarnaast beschikken zij over een portofoons en waarschuwingstoortsen.

Traffic People is een totaalleverancier op verkeersgebied. Naast verkeersregelaars en verkeersbegeleiders, ondersteunen we elke organisatie bij verkeersvraagstukken. Of het nu om infra werkzaamheden of een sportevenement gaat. Traffic People is uw partner in verkeer.

Over Verkeersregelaars

 • Wat zijn verkeersregelaars?

  Verkeersregelaars en verkeersbrigadiers regelen het verkeer en zorgen zo voor de veiligheid van weggebruikers. Inzet van verkeersregelaars en verkeersbrigadiers. Een verkeers- regelaar kan op meerdere plaatsen worden ingezet. Bijvoorbeeld bij evenementen, bij het begeleiden van lange, hoge en brede transporten en bij tijdelijke verkeersmaatregelen. Verkeersbrigadiers regelen het verkeer op een vaste plaats, zoals bij een school.

 • Bevoegdheden

  In de Regeling Verkeersregelaars 2009 staan de bevoegdheden omschreven. De regeling bevat informatie over de opleiding, de aanstelling, de examinering en de uitrusting van verkeersregelaars. Voor meer informatie over de bevoegdheden kunt u kijken op de website van Rijksoverheid. Meer informatie over de regels en de examenprocedure voor vindt u op de website van de Stichting Verkeersregelaars Nederland.

 • Vergunning en landelijke bevoegdheid

  De wegbeheerder kan aangeven of het nodig is verkeers-regelaars in te zetten bij evenementen, optochten of demonstraties. Een vergunning hiervoor moet u over het algemeen aanvragen bij de wegbeheerder. Hier zijn geen landelijke regels voor. Per gelegenheid kunt u het beste met de lokale overheid en/of politie overleggen of verkeersregelaars nodig zijn.

 • Aanstellingspas

  De gemeente stelt verkeersregelaars aan voor een eenmalig evenement of voor bepaalde tijd. Als dit voor bepaalde tijd is, vraagt de gemeente een aanstellingspas aan bij het Verkeerscentrum Nederland. Deze pas is bestemd voor beroepsmatige uitvoering van het regelen danwel organiseren van verkeersstromen.